Wat te doen in de Ardennen?

Op vakantie naar de Ardennen staat gelijk aan veel keuze in activiteiten. Er is veel natuur en mooie steden. Wil je echter een meer actieve vakantie hebben, dan staan hieronder 5 tips voor een alternatieve activiteit. Als je wat meer actieve uitjes gaan ondernemen is het verstandig om te controleren wat je reisverzekering dekt.

 

  1. Kajakken

Met meerdere  organisaties kun je gaan kayakken. Afhankelijk van het weer kan de rivier soms wat heftigere golven hebben dan anders maar hier kan de organisatie je over informeren. Bijvoorbeeld bij een lage waterstand kun je niet gaan kajakken. Vaak ga je een aantal kilometer de rivier af en wordt je met een busje teruggebracht naar de start-locatie.

 

  1. Grotten

Er zijn verschillende grotten die je kunt bezoeken in België. Echter de meeste bekende, en mooiste is waarschijnlijk La merveileuse. Zo vind je hier stalactieten en watervallen in de grot. Het water van deze watervallen is heel helder wat een mooi aanzicht is. Je kunt hier een rondleiding boeken van ongeveer 50 minuten met een gids.

 

  1. Kastelen

Er zijn in dit gebied ook veel kastelen te vinden. Sommige zijn helemaal opgeknapt, andere zien er nog uit als een ruïne. Er zijn vaak verschillende activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Zo zijn er bijvoorbeeld roofdier shows en speurtochten.

 

  1. Mountainbiken

Misschien wel een van de meest bekende activiteiten in de Ardennen. Er zijn verschillende bedrijven die mountainbike routes aanbieden. Met een verschillende graad in moeilijkheid, dus voor ieder een geschikt parcours. Bereid je voor op een intense route en aardig wat inspanning.

 

  1. Klimmen

Voor de echte adrenaline junkie kun je ook op verschillende plekken klimmen en zelfs abseilen. Als je al ervaren bent kun je zelf een route af gaan of je kunt er voor kiezen om een instructeur mee te nemen. Een tour duurt bijvoorbeeld zo’n drie uur onder begeleiding van een ervaren instructeur.

 

Voldoende keuze om een actieve vakantie in de Ardennen te beleven. Belangrijk tijdens zo’n vakantie is dat je zeker weet dat je doorlopende reisverzekering dit soort activiteiten dekt. Mocht er onverwachts toch iets gebeuren of je raakt bijvoorbeeld je spullen kwijt kun je met een gerust hart je zorgverzekering aanschrijven.