Wat kan je doen op huwelijksreis naar de Ardennen?

Wanneer je het woord huwelijksreis hoort, denk je al gauw aan tropische oorden, idyllische eilanden en mooie resorts. Je huwelijksreis moet een soort sprookje zijn, waar je ultiem kan ontspannen. Het moet je aan niks ontbreken. Niet iedereen is echter geschikt om hele dagen op het strand te liggen, of om überhaupt zo ver te vliegen. Voor iedereen die juist houdt van leuke activiteiten doen, is een huwelijksreis naar de Ardennen uitermate geschikt. Welke activiteiten zijn leuk om te doen op huwelijksreis in de Ardennen?

Mountainbiken

De tegenstelling kan haast niet groter. Het ene moment sta je in je prachtige a-lijn trouwjurk voor het altaar, het andere moment ben je in sportkleding door de modder aan het ploegen met een mountainbike. De Ardennen zijn erg geschikt om in te gaan mountainbiken. Er zijn voldoende hoogteverschillen, maar niet dusdanig hoog zoals je ze in de Alpen vindt. De uitzichten die je gedurende de tochten krijgt, zijn adembenemend. Er zijn verschillende routes over wegen en door het bos. Mountainbiken in de Ardennen mag je haast niet missen als je daar toch bent.

Wandelen

De Ardennen zijn ook uitermate geschikt om mooie wandeltochten in de maken. De omgeving is prachtig. Er stromen verschillende riviertjes door de Ardennen. Daarnaast zijn de natuurgebieden en dorpjes die je tegenkomt, prachtig. Niet overal zijn voetpaden aanwezig. Gelukkig zijn er genoeg plekken rustig genoeg, zodat je in de berm van de weg kan lopen. Te voet geniet je van het uitzicht en kan je stoppen waar je wil. Een mooie wandeltocht maken moet dus zeker op je lijstje komen te staan als je naar de Ardennen gaat.

Raften

Met raften zit je in een soort kano en daarmee ga je de rivier op. In de rivier zoek je de stroomversnellingen op. Zo baan je je een weg door het water. Het geeft een kick en het is iets wat je niet snel zou doen. Je huwelijksreis is hier dus goed geschikt voor. Je beleeft iets wat je niet vaak mee zult maken.