Wat is een Sunshower?

Wat zou je er van denken mocht je over de mogelijkheid beschikken om een douche te kunnen nemen en terwijl ook nog eens een kleurtje te krijgen? Dat lijkt op het eerste zicht misschien een wat vreemd combinatie, maar het is het niet. In menig aantal badkamers is tegenwoordig dan ook de zogenaamde Sunshower terug te vinden. Het betreft hier een douche die over de mogelijkheid beschikt om je te laten genieten van de positieve effecten van zonlicht. Zou je hier graag meer over te weten komen? Dan is het zeker en vast de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie die je hieronder op deze pagina allemaal terug kan vinden.

Hoe werkt een Sunshower precies?

De werking van een zo’n douche is eigenlijk zeer eenvoudig. In de basis zouden we kunnen stellen dat het hierbij eigenlijk gaat om een combinatie van een douche en een zonnebank. Tijdens het nemen van een douche is het namelijk zo dat je lichaam ook onder de invloed komt te staan van een combinatie van infrarood en UV-licht. Dit zorgt ervoor dat er niet één, maar wel twee verschillende weldaden kunnen worden gerealiseerd voor het lichaam. Het gaat hierbij concreet om:

  1. Het zonlicht voedt het lichaam;
  2. Het zonlicht verzorgt het lichaam;

Voor heel wat mensen geldt dat ze slechts in zeer beperkte mate de gunstige invloed van het zonlicht ervaren. Dit geldt bijvoorbeeld niet in het minst voor mensen die over een kantoorjob beschikken en bijgevolg weinig buiten komen. Bovendien is het zo dat deze mensen ook weinig tijd hebben om bijvoorbeeld even in de zon te gaan liggen (wat ook lang niet altijd even gezond is). Door het in huis halen van een Sunshower geniet je van het gunstige effect van zonlicht zonder dat je daarvoor veel extra tijd moet uittrekken. Zo sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. 

Op welke voordelen kan je rekenen met een Sunshower? 

Er zijn best een behoorlijk aantal voordelen toe te schrijven aan het gebruik van een Sunshower. De warmte van infrarood staat er dan ook om bekend in de praktijk heel wat gunstige effecten te kunnen realiseren. In eerste instantie zorgt ze bijvoorbeeld voor het verbeteren van de bloedcirculatie. Het gunstige gevolg hiervan is dat zaken zoals bijvoorbeeld rug-, nek- evenals reumatische klachten kunnen worden ingeperkt. Dit geldt ook voor spierpijn welke op een efficiënte manier kan worden verminderd. Het UV-licht staat er op haar beurt om bekend de aanmaak van vitamine D te stimuleren. Bovendien krijgt ons immuunsysteem er een boost door waardoor we veel beter zijn gewapend tegen het oplopen van een bepaalde aandoening. Mensen die dus graag hun gezondheid een extra boost willen geven kunnen zeker overwegen om over te gaan tot het kopen van een Sunshower voor in hun badkamer.

Is een Sunshower wel echt veilig in gebruik?

Tot slot is het nog zo dat veel mensen zich de vraag stellen of het wel echt veilig is om gebruik te maken van een Sunshower. Dat is het zeker en vast. Kenmerkend voor dit type van douche is namelijk dat ze werkt met een zeer lage dosering van UV-licht. Dit zorgt ervoor dat je ook niet kan verbranden. Daarnaast zijn er sowieso ook geen schadelijke effecten toe te schrijven aan het gebruik van infrarood. Alles samen gezien kunnen we dan ook alleen maar concluderen dat er aan het gebruik van een Sunshower in de praktijk helemaal geen enkel nadeel of risico verbonden is.

 

Toch op zoek naar iets anders voor in je badkamer? Kijk voor inspiratie eens bij de Douchezaak.