Voorzorgsmaatregelen voordat je op vakantie gaat

Op vakantie naar Oostenrijk gaan moet een stress-vrije ervaring zijn. Daarom is het belangrijk dat voor het vertrek voorzorgsmaatregelen genomen worden om het huis veilig achter te laten. Wanneer deze dingen correct worden uitgevoerd dan kan pas met een zorgeloos gevoel op vakantie worden gegaan. Men hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over lekkages, stroomstoringen en inbrekers die je vakantie bij terugkomst aardig kunnen verpesten. Echter in de hectische tijd van koffers inpakken voor vertrek is het niet makkelijk om alles te herinneren wat er nog gedaan moet worden. Om deze reden is deze checklist opgesteld met handige vakantie tips om je huis veilig te maken.

Beschermen tegen inbraken

Een leeg huis is een zeer aantrekkelijk doelwit voor inbrekers. Immers hoeven zij zich geen zorgen te maken dat er iemand thuis komt en zij betrapt worden. De voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden om te beschermen tegen inbraken voordat je op vakantie gaat zijn daarom vooral gericht op het huis er niet onbewoond uit laten zien. Als eerste is het belangrijk om te melden dat er beter geen berichten en foto’s van de vakantie op Facebook worden gezet wanneer je nog niet thuis bent teruggekeerd. Verder is het ook een goed idee om het adres van de krant te wijzigen voor de vakantieperiode of iemand te vragen de post op te halen zodat er geen stapels achter de deur liggen. Laat de auto niet weken achtereen voor de deur staan, maar vraag aan de buurman of buurvrouw of zij hun auto op jouw oprit zouden willen parkeren. Ook met licht kan ervoor gezorgd worden dat een huis er bewoond uitziet. Gebruik bijvoorbeeld een tijdklok om lampen automatisch aan te laten springen en laat ook het buitenlicht met bewegingssensor aanstaan wanneer je op vakantie bent.

Water en elektriciteit

Na een vakantie thuiskomen en ontdekken dat er is ingebroken is waarschijnlijk het ergste wat je kan overkomen. Daarom zijn we dit artikel eerst begonnen met een aantal tips om te beschermen tegen inbraken. Echter problemen met water en elektriciteit kunnen een thuiskomst ook aardig verpesten. Een lekkage die voor meer dan een week niet ontdekt wordt kan een enorme schade aan het huis aanrichten. En een stroomstoring waardoor al het eten in de vriezen bedorven is en het hele huis naar rottend vlees stinkt is natuurlijk ook niet ideaal. Neem daarom de volgende voorzorgsmaatregelen: trek de stekker uit alle elektronische apparaten in huis, zet de thermostaat lager maar niet zo laag dat leidingen kunnen bevriezen of planten doodgaan, sluit de watertoevoer af van de wasmachine, vaatwasser en alle kranen in huis en de laatste tip is om zeker al het afval weg te gooien en de koelkast na te kijken op eten wat kan bederven in de periode dat je op vakantie bent.