Voorbereidingen voor een fietsvakantie

Nederland is natuurlijk een echt fietsland en afgelopen maanden besloten veel mensen massaal te gaan wielrennen. Nu het zomervakantie is pakken Nederlanders ook massaal de fiets voor een leuk tochtje. Voor verre tochten kun je gemakkelijk een aanhanger huren zoals bij aanhanger huren utrecht zodat je je fiets gewoon mee kan nemen onderweg. Een fietsvakantie vergt wat voorbereidingen en je wil natuurlijk ontspannen op weg gaan. Voorkom stress en lees deze tips voor een relaxte vakantie met je fiets.

Route

Vooraf bedenk je uiteraard waar je naar toe wil, wat je wil bezoek en hoeveel tijd je daarvoor hebt. Afhankelijk van je plannen kan je vanaf huis fietsen of de fietsen meenemen met de auto en ergers anders starten. Je route plan je vervolgens met veel beleid. Er zijn natuurlijk vooraf uitgestippelde routes die je kan vinden op internet of in boeken en tijdschriften. Maar zelf een route uitstippelen kan ook minstens zo leuk zijn. Hoe veel kilometers je op een dag aflegt hangt samen met de zwaarte van de route, weersomstandigheden en de mate van je conditie. Wanneer je grote afstanden wil afleggen of wanneer je conditie niet hoog is kun je uiteraard ook kiezen voor het gebruik van elektrische fietsen.

Gewicht

Je zal tijdens het fietsen al je bagage in fietstassen aan je fiets hangen. Dit kan zorgen voor nogal wat extra gewicht tijdens het fietsen, en dat is iets wat je nou eigenlijk niet wil hebben. Zeker als je in het buitenland bergen gaat beklimmen met je fiets kan je geen extra gewicht gebruiken. Gewicht besparen kan je doen door lichtgewicht kleding en spullen te kopen. Vergeet in je volle fietstassen niet wat ruimte over te laten voor eten en drinken voor onderweg.

Juiste materialen

Voor een ontspannen fietsvakantie kun je het beste een aantal investeringen doen in materialen. Om te beginnen zorg je natuurlijk voor een goede fiets. Laat je hiervoor het liefst in een speciaalzaak informeren. Enige kennis van je fiets is ook belangrijk, zodat je kleine mankementen tijdens het rijden gemakkelijk zelf kunt oplossen. Als je besluit met de auto te gaan moet je niet besparen op de fietsendragers. Bij aanhanger huren rotterdam kan je tevens ook grotere aanhangers huren voor als je nog meer spullen wil meenemen tijdens jouw fietsvakantie.