(Ver)huren via Airbnb, dit is waar je op zou moeten letten

Airbnb is een bedrijf dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Het bedrijfsmodel is gebaseerd op het idee van delen in plaats van bezitten. Dit betekent dat verhuurders hun huis delen met reizigers en dat gasten indien nodig een heel huis of een kamer kunnen huren.

Veel bedrijven zijn begonnen soortgelijke diensten aan te bieden en Airbnb is competitiever geworden dan ooit tevoren. Een gebied waar andere bedrijven zich op de markt hebben weten te onderscheiden, is klantenservice – dit omvat het terugkeren van gasten, het terugbetalen van geld en zelfs als er iets misgaat tijdens je verblijf bij Airbnb.

Bedrijven zoals HomeAway zijn op zoek naar nieuwe manieren om reizigers aan te trekken door goedkopere accommodatietarieven aan te bieden dan wat u op Airbnb zou vinden, evenals andere voordelen zoals bijvoorbeeld gratis annuleringen.

Als je plan bent iets te huren via Airbnb, moet je op de volgende factoren letten:

– De manier waarop de woning wordt omschreven door de verhuurder of eigenaar. Wat zijn de voorzieningen en voldoen deze aan je eisen?

– De kosten van de huur ten opzichte wat je ervoor krijgt. Dit spreekt eigenlijk voor zich, maar de kosten moeten in verhouding staan met de huurprijs.

– Hoe goed het wordt onderhouden en hoe lang het duurt voordat gasten zich er op hun gemak voelen. Veel mensen willen comfortabele bedden met frisse lakens, maar anderen geven de voorkeur aan extra privacy of willen minder onderhoudstaken zelf uitvoeren (in plaats van dat iemand ze doet). Het is belangrijk om referenties te beoordelen om hier een goed beeld van te krijgen.

Als je plan bent iets te verhuren via Airbnb, moet je op de volgende factoren letten:

De eerste factor is de locatie. Airbnb-hosts moeten weten waar hun accommodatie zich bevindt en hoe gemakkelijk het is om vanaf hun accommodatie naar de luchthaven of andere populaire bestemmingen te gaan. Ook is het belangrijk dat de woning een snelle internetverbinding heeft.

De tweede factor is privacy en veiligheid. Dit houdt onder meer in dat gasten begrijpen hoe ze sloten en sleutels voor hun huis moeten gebruiken, aangezien er mogelijk geen personeel beschikbaar is dat hen kan helpen bij het uitchecken of inchecken als ze iets vergeten of buitengesloten worden. Als laatste kan het een overweging zijn om een AJAX alarmsysteem te installeren en toe te lichten.

Om alles overzichtelijk te houden kun je als verhuurder kiezen om een korte handleiding te maken. Hierin beschrijf je zowel praktische zaken als veiligheidskwesties als bijvoorbeeld waar de brandblusser ligt of een eventuele nooduitgang.