Tips om een unieke reis te maken

Meer wegen naar Rome, letterlijk

Er zijn verschillende manieren om te gaan reizen. Met het vliegtuig, auto, boot, bus of trein. Tegenwoordig is dat laatste ook naar steeds meer landen mogelijk en niet alleen de buurlanden België en Duitsland. Misschien reist u al vaker en gaat u altijd met het vliegtuig, maar heeft u behoefte om eens een keer wat anders te ervaren dan letterlijk hoog in de lucht te vliegen. Als u een solo trip maakt, maar ook als u samen reist is het leuk om wat anders te proberen. Of misschien heeft u wel vliegangst en wilt u sowieso een alternatief. In dit artikel leest u over een touringcar huren, busreizen en originele reisbestemmingen. Lees snel verder!

Touringcar en busreizen

Een touringcar is een luxe autobus die passagiers vervoert naar zowel korte als lange afstanden. Het wordt vaak gebruikt voor o.a. school trips, dagtochten of als pendelbus voor bijvoorbeeld een festival. In dit geval kunt u het ook een touringcar huren als u samen met een grote groep een avontuurlijke reis wil maken. Dit kan voor een kleine groep zijn maar ook een grotere groep, dit ligt aan het verhuurders bedrijf. U kunt bijvoorbeeld in ons kikkerlandje toeren, maar u kunt ook naar buurlanden toe of naar andere landen in Europa. De keuze is aan u. Weet wat uw mogelijkheden zijn en lees altijd de voorwaarden.

U kunt ook kiezen voor meerdaagse busreizen en dagtochten. Ga bijvoorbeeld naar Monaco, de Italiaanse bloemenkust. Of blijf wat dichterbij uw vertrouwde land en ga naar Valkenburg, Luxemburg en geniet van de kasteeltuinen en mooie natuur. Of geniet aan het strand in Kroatië. Door te kiezen voor een busreis kunt u ondertussen uit het raam kijken en genieten van de switch tussen de landen waar u zich dan bevindt. Neem een fotocamera mee of pak uw telefoon om het moment vast te leggen. Kijk op verschillende sites voor vergelijkingen en vergeet niet de voorwaarden te checken. Plan het goed van te voren in, dit scheelt last-minute regelwerk of annuleringen.

Unieke bestemmingen

U kunt vertrouwd met de camper op weg gaan naar Frankrijk naar dezelfde bestemming, of u kunt toch de stap nemen het vertrouwelijke te vervangen voor iets nieuws. Bezoek bijvoorbeeld, als u toch naar een bekend land wil, het historische centrum van Avignon in Frankrijk. Heeft u altijd al op de Times Square willen staan in New York? Maar zoekt u toch iets originelers? Ga dan bijvoorbeeld voor een helikoptervlucht door New York, of ga fietsen in Brooklyn. Neemt u uw kinderen mee? Bezoek dan het New York Aquarium. Kortom, een toeristische stad met bekende bezienswaardigheden kunt u ook origineel bezoeken!

Nog meer tips

Denk na over wat u echt wil tijdens de vakantie. Wilt u het liefst relaxen aan het strand, of liggend in een hangmat? Of wilt u juist iets avontuurlijks zoals bergbeklimmen en u zich laten verrassen door de natuur tijdens het hiken. U kunt natuurlijk de bekende bezienswaardigheden op uw bucketlist zetten, maar vergeet niet daarnaast ook nog andere plekken te bezoeken. Dat kan uw reis wat origineler aan laten voelen. Neem een schetsboek mee, een fotocamera of zorg voor een goede batterij op uw telefoon. Of zet het uw telefoon juist even op stilstand en open uw ogen om echt van het moment te genieten, en ga op pad met bijvoorbeeld alleen een plattegrond.