Ontdek het betoverende Noorwegen

Noorwegen is een land van ongekende natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en een bruisende cultuur. Wat is er beter dan al deze pracht te ontdekken tijdens een kampeervakantie? In deze blogpost nemen we je mee op een avontuurlijke reis door Noorwegen, waarbij we een bezoek brengen aan de hoofdstad Oslo en enkele van de meest adembenemende natuurgebieden. Pak je kampeerspullen en laten we op pad gaan!

De charme van Oslo

Onze kampeervakantie begint in de bruisende hoofdstad Oslo, waar je zowel moderne architectuur als historische bezienswaardigheden vindt. Breng een bezoek aan het beroemde Vigeland Park, waar je meer dan 200 beelden van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland kunt bewonderen. Verken het koninklijk paleis en wandel door de levendige straten van Aker Brygge, een voormalig scheepswerfterrein dat nu een trendy wijk is met winkels, restaurants en bars.

Kamperen in de buurt van Oslo

Je vindt verschillende campings in Oslo of in de buurt van Oslo. Wil je graag dicht bij de stad zitten, maar je ook terug kunnen trekken in de natuur? Op korte afstand van Oslo vind je verschillende uitstekende kampeerterreinen waar je kunt genieten van de rust en de natuur. 

Ontdek het fjordengebied

Na het verkennen van de hoofdstad, is het tijd om verder te reizen naar het adembenemende fjordengebied van Noorwegen. Rijd richting het westen en geniet van de spectaculaire uitzichten op diepe fjorden, besneeuwde bergen en charmante dorpjes. Breng een bezoek aan de wereldberoemde Geirangerfjord en maak een boottocht om de watervallen ‘De Zeven Zusters’ en ‘De Bruidssluier’ van dichtbij te bewonderen.

Kamperen in het fjordengebied

In het fjordengebied zijn er tal van schilderachtige kampeerterreinen waar je kunt genieten van de overweldigende natuur. Geniet van de rustige omgeving en maak prachtige wandelingen langs de fjord of door de bergen.

Kamperen in de wildernis

Als je wilt genieten van de ongerepte Noorse natuur, zijn er tal van kampeerterreinen en wildkampeerplekken beschikbaar in de verschillende nationale parken. Wildkamperen is in Noorwegen toegestaan volgens het zogenaamde “allemansrecht”, wat betekent dat je vrij bent om te kamperen op onbebouwd land, zolang je maar respect hebt voor de natuur en voldoende afstand houdt van woningen en privéterreinen. Zorg er altijd voor dat je geen sporen achterlaat en neem je afval mee.

Op de bonnefooi

Wil je graag door Noorwegen reizen, maar jezelf nog niet te veel vastleggen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen de eerste nachten in Oslo een camping te boeken en verder te kijken waar de auto je brengt. Onderweg vind je gemakkelijk nieuwe campings door te googlen naar “Noorwegen camping”. Zo zie je in een oogopslag alle opties in Noorwegen en bij jou in de buurt. Laat het avontuur maar komen!