Meer dan alleen spotten met vliegtuigradar24

Je heb natuurlijk vliegtuigspotters die in de buurt van vliegvelden vliegtuigen fotograferen en bekijken. Echter kan je dit ook online doen aan de hand van de vele vliegtuigmaatachappijen wereldwijd. Naast vliegtuigliefhebber heb je dan meestal ook wel de nodige kennis op topografische gebied en vindt je dit ook heel leuk. Hierdoor kan met vliegtuigradar24 zodoende bijna alle vliegtuigmaatschappijen ter wereld volgen en hun bestemmingen. Een heel groot gedeelte van vliegtuigmaatschappijen komt namelijk niet in Nederland.

 

Denk hierbij aan Vietnam Airlines, Bangkok Airways, Lao Airlines, Cambodian Angkor Air, Gol, Aerolineas Argentinas, AirAsia, Myanmar Airlines en zo kan ik nog wel even doorgaan. Om nog maar te zwijgen over de maatschappijen die op de zwarte lijst staan van Europa in landen als Iran, Irak, Afghanistan en veel landen in Afrika. Dankzij vliegtuigradar24 kan je zo live, makkelijk de logo’s, routes, namen en bestemmingen zien. Tevens zie je zo ook het type toestel. Dit kan erg interessant zijn aangezien bepaalde landen soms nog wat oudere toestellen gebruiken die hier niet meer te zien zijn.

 

Helaas zijn echter niet allen airlines te zien op vliegtuigradar24. Namelijk die van Noord Korea zul je niet tegenkomen. Dit komt waarschijnlijk doordat dit afgezonderde land dit soort dingen liever privé wilt houden. Tevens heeft dit land überhaupt weinig vliegverkeer aangezien veel maatschappijen het luchtruim mijden en er maar 1 buitenlandse maatschappij er op aan vliegt, namelijk China Airlines vanaf Beijing. Noord Korea’s eigen nationale maatschappij heet Air Koryo en vliegt naast wat nationale vluchten alleen naar Beijing in China en Vladivostok in Rusland. Verder is het grotendeels allemaal te volgen. van Mali en Burkino Faso tot aan Bolivia en Paraguay en van Alaska via Centraal Europa naar Siberië tot aan ‘down under’ in Australië en Nieuw Zeeland, met vliegtuigradar24 ben je zo een paar uurtje zoet met vluchten bekijken. Heerlijk ontspannend voor velen!