Hoe bespaar je geld om op vakantie te gaan?

Geld overhouden voor iets leuks als voor een vakantie is lastig in deze dure tijden. Toch kunt u geld overhouden door de energierekening te verlagen. Met enkele handige tips bespaart u structureel; dus jaar op jaar een lagere energierekening. En dan komt de vakantiereis wel dichterbij.

Bouwkundige aanpassingen

Dit is echt investeren. De kosten gaan immers voor de baten uit. Maar op lang termijn is uw woning aanpassen het overwegen waard. Er is veel te halen door goed te isoleren. Het hele huis rondom zo gemaakt dat u de warmte binnen houdt. Overal dubbel glas en spouwmuurisolatie drukt al flink de stookkosten. Maar bovenal het dak goed isoleren geeft veel rendement. Warme lucht stijgt, dit ook in de woning, en als het dak niet goed de warmte tegenhoudt stookt u voor buiten. Op zolder isolerende deken of platen aanbrengen verdient u snel terug. Wat ook interessant is, is een zonnepaneel op het dak. Dan wekt u zelf uw elektriciteit op, en hoeft u minder kilowatturen te kopen. Echter, bouwkundige aanpassingen is een investering en verdienen op de lange termijn. Gezien de energietransitie die we nu ingaan ziet het er naar uit dat energie in de toekomst duurder wordt, dus bouwkundige aanpassingen nu uitvoeren geeft extra voordeel in de toekomst. Ook is het moeilijk te bepalen tot hoever u nu moet gaan. Nu al van het gas af? Nu al een warmtepomp? En dan gelijk; hoe modern moet dat dan zijn? Een warmtepomp maakt meer geluid als een CV-ketel; moet deze in een extra schuurtje komen? En omdat een warmtepomp elektriciteit verbruikt; dan ook maar gelijk een zonnepaneeltje op het dak van dat extra schuurtje? Deze blog is tekort om alle mogelijkheden voor u op te sommen. Maar op de lange termijn is er te besparen, en kan de energierekening omlaag.

Gelijk een lagere energierekening

Direct een lagere energierekening is mogelijk door over te stappen van energieleverancier. De kans is groot dat u momenteel teveel betaald. Overstappen van leverancier gaat heel makkelijk. Allereerst kunt u via de site van overstappen.nl de leveranciers vergelijken en kiezen voor goedkope energie. Dan zit u dat er veel voordeel te halen is, en dat er best een groot verschil tussen de tarieven is. Daadwerkelijk overstappen van leverancier heeft direct voordeel. Vergelijk energie eenvoudig en snel, en van het geld wat u bespaart kunt u op vakantie.