Dit is waarom Spanje nog altijd een van de populairste vakantielanden is

Spanje. Iedereen kent het en vrijwel iedereen is er wel eens geweest. En dit is niet voor niets. Het land heeft veel te bieden voor toeristen en kan daarnaast ook juist plekken laten zien waar het toerisme nog niet doorgedrongen is. Er zijn een groot aantal zaken te ontdekken. De populariteit van Spanje ligt echter niet alleen aan de toeristische bestemmingen, maar kent nog veel meer redenen. Hieronder lees je waarom het een van de populairste vakantielanden is. 

Veel stranden zonder drukte 

Spanje kent een groot aantal mooie stranden waar het toerisme veel terug te vinden is. Denk daarbij aan de Costa Blanca, waar je de witte zandstranden terugvindt en je geniet van het koele water. De aangename temperaturen in het voorjaar en najaar zijn voldoende om nog een kleurtje mee te pakken, terwijl je in de zomermaanden voornamelijk afkoeling kunt zoeken in de zee. Doordat er veel stranden te vinden zijn, zal het nooit te druk zijn om even te genieten en te ontspannen. 

Een rijke geschiedenis in het land 

Spanje heeft echter ook een rijke geschiedenis, welke in de verschillende steden nog altijd terug te zien is. Iedere stad kent een historisch gedeelte, waar je veel bezienswaardigheden terug kunt vinden en jij meer leert over Spanje zelf. Vooral kun je altijd bekijken welke bezienswaardigheden er niet mogen ontbreken tijdens jouw bezoek aan het land, zodat je ook al beter weet waar jouw interesse ligt. Uiteraard kun je de bezienswaardigheden ook gewoon bekijken zonder een vaste planning, zodat je nog meer kunt ontspannen. 

Altijd levendige bestemmingen als Ibiza en Mallorca

Ibiza is een plek dat bekend is over de hele wereld. Iedereen wil er wel een keer zijn geweest. Helemaal voor jongere vriendengroepen is het een prachtige plek, maar Ibiza is tegelijkertijd ook een plek waar iedereen wel een leuke tijd tegemoet gaat. Zelfs zo aan het einde van de zomer is het nog een levendige plek om naartoe te gaan. Wij raden zelf aan om vluchten naar Ibiza bij Transavia te boeken

Naast Ibiza is Mallorca net zo’n bestemming, alleen is dit eiland nog veel groter dan Ibiza. Het zit ook vol met verschillende bestemmingen en op het eiland zelf is ook nog eens van alles te doen. Ook een echte aanrader en zeker een plek om eens geweest te zijn! 

Meerdere uitgaansgelegenheden voor iedere leeftijd 

Als laatste kent Spanje een groot aantal uitgaansgelegenheden. Verschillende clubs, kroegen en restaurants zijn er voor verschillende leeftijdscategorieën. In sommige delen van het land zullen daarom meerdere clubs te vinden zijn voor jongeren, waar je ook weer de jongerencampings terugvindt. Het kan hier een drukte van jewelste zijn. Voor de iets oudere leeftijdscategorieën zijn er ook voldoende uitgaansplekken te vinden en kun je jezelf even helemaal laten gaan. Met een overzicht van de vakantiebestemmingen in Spanje en de uitgaansgelegenheden zijn er voldoende opties te vinden.