Avontuurlijk weekendje weg

Voor een weekend weg dichtbij de natuur en met genoeg mogelijkheden tot sportieve activiteiten zit je in de Ardennen natuurlijk op de juiste plek. Voor een groep vrienden die op zoek is naar uitdaging of op vakantie met de kinderen, de Ardennen biedt diverse mogelijkheden. De Ardennen zijn goed bereikbaar met de auto, en met een huurauto die groot genoeg is voor je bagage ben je zo klaar voor vertrek. Ook als je bijvoorbeeld in de buurt van Arnhem woont is een huurauto voor je vakantie geen probleem, bij auto huren arhnem. Voor een vakantie in de Belgische bergen hoef je nooit lang onderweg te zijn en kan je je toch in een hele andere omgeving wanen. Hier vindt je tips voor een perfecte vakantie in de Ardennen.

Sportieve vakantie

Voor de sportievelingen is er een onbeperkt aanbod aan activiteiten, veelal te vinden in het zuiden van België. Je kunt denken aan raften, fietsen of zelfs abseilen. De rijke bosomgeving die de Ardennen te bieden hebben laten je even helemaal opgaan in de natuur. Lange wandelingen langs de kronkelende rivierroutes zijn een waar genot voor al je zintuigen. Wist je dat je in de winter ook kunt wintersporten in de Belgische Ardennen? Ski’s zijn op locatie te huren, en ook voor de langlaufers is er genoeg plezier te beleven. Het skiseizoen loopt hier meestal van november tot maart.

Eten en drinken

Na alle sportieve activiteiten is er natuurlijk ook ruimte nodig voor ontspanning. Dit is helemaal lekker onder het genot van een hapje of een drankje! België heeft natuurlijk ook haar eigen specialiteiten. Probeer eens Vlaamse frieten of Belgische bonbons. Aangezien in de Ardennen ook veel water te vinden is, zijn er in diverse cafés en restaurants mogelijkheden om verse forel te kopen. Deze is zeker het proberen waard. Voor bierliefhebbers is België een ideale vakantiebestemming. De gebrouwen bieren zijn heerlijk en de keuze is enorm.

Vervoer

Gezien het openbaar vervoer in de Ardennen slechts beperkt is, is de beschikking tot een auto zeker geen overbodige luxe. Wat overigens wel leuk is om te proberen zijn een van de drie kabelbanen die door de Ardennen gaan. Als je met een grotere groep afreist naar de Ardennen is het voordelig om een auto te huren voor een weekend. Wanneer je reisgezelschap ver uit elkaar woont kun je dit het beste doen bij auto huren utrecht, omdat dit het meest centraal gelegen is voor de meeste mensen.