5 tips voor de ultieme roadtrip

Naast dat het milieubewust is, is een vakantie met de auto ook gewoon een heerlijk idee. Je kunt genieten van de vrijheid en mobiliteit. Hieronder lees je 5 redenen waarom jij een roadtrip zou moeten maken.

 

  1. Flexibiliteit

Doordat je zelf met de auto op pad gaat ben je niet afhankelijk van vliegtijden, vertrektijden van de trein of andere mensen. Je kunt zo instappen en vertrekken. Daarnaast, als je een stad niet leuk vindt ben je zo weer ingepakt om naar de volgende stad te vertrekken.

 

  1. Jouw plan is wet

Als je met een georganiseerde reis gaat moet je een bepaald reisschema volgen, dus ook dezelfde uitzichtpunten en restaurantjes. Je kunt niet zeggen ik blijf hier een uurtje langer want dan heb je geen vervoer meer naar huis. Als je zelf met de auto op pad bent kun je zelf bepalen waar en hoelang je ergens blijft.

 

  1. Vrijheid

Naast dat je zelf je tijd kunt indelen kun je ook zelf je route uitstippelen. Alles ligt binnen handbereik. Je kunt van tevoren een route bedenken of juist op het moment zelf bepalen waar je heen rijdt. Belangrijk is om van tevoren het onderhoud van je auto even te checken. Moeten bijvoorbeeld je remblokken vervangen worden?

 

  1. Caravan of camper

Wil je helemaal genieten van je vrijheid dan kun je gaan voor het gebruik van een caravan of camper. Zo heb je altijd een slaapplek bij je, check wel even per land of het is toegestaan om zomaar ergens te gaan staan en te overnachten. In sommige landen is dit wel toegestaan, in andere landen staat er een boete op. Indien je voor een caravan kiest is het belangrijk om van tevoren alvast je trekhaak monteren.

 

  1. Je leert het land kennen

Doordat je niet op één plek verblijft in een land (of landen) leer je meer over het land zelf. Je kunt verschillende steden bezoeken, vaak hebben meerdere steden toch een andere sfeer. Ook zie je veel meer van het landschap als je rondrijdt in vergelijking met het vliegtuig. Mocht je daarnaast een stad niet leuk vinden, bijvoorbeeld omdat het te toeristisch is, stap je zo weer de auto in, op naar de volgende stad, of natuurgebied.